Lyckosam kampanj

Ingen kan göra allt men alla kan göra någonting. Ungefär så resonerade Joanna Björkqvist när hon fick med förlaget på en kampanj för att hjälpa hennes före detta arbetskamrat Sanjin Pejkovic i hans arbete att samla in pengar för att hjälpa människor som flyr från skräck, krig, våld och hot. Sanjin åker till Belgrad den 22 december och kommer troligen att bege sig mot Bulgarien och jobba där över julhelgen.

Under en vecka hade hon en Facebookkampanj där hennes reportagebok Våra älskade orkade inte leva såldes till lågt pris. För varje såld bok skänkte förlaget tio gånger så mycket och sedan bidrog Joanna själv med lika mycket.

IMG_2557Många hyllade kampanjen och ville vara med och skänka pengar, ett par stycken betalade extra och när kampanjen var över räknade vi ihop till 1.060 kronor. De pengarna får Sanjin med sig när han åker och eftersom det inte är några administrationskostnader kommer varje krona att gå direkt till behövande, i form av kläder, skor och kanske en liten julklapp till några barn.

Det känns fint att skänka pengar till något bra samtidigt som Joannas fina och viktiga bok når nya läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.