Inspirationsdag

Allt fler kommuner ordnar så kallade näringslivsdagar för lokala företag. I Laholm, där Grim förlag håller till, kallas dagen Nära Näringsliv och i dag var det dags för en ordentlig dos inspiration med föreläsare och miniseminarier, mingel och mat. Arrangörer var, förutom kommunen, Offensiva Laholm, Winnet Laholm, Made in Laholm och Företagarna Laholm.

Michel Issa.
Michel Issa.

En av föreläsarna var MIchel Issa, en multientreprenör som från början hade siktet inställt på att bli munk. Han har, trots sin ungdom, hunnit med att starta massor av företag och satsar också mycket, både i pengar och engagemang på välgörenhet. Från utanförskap till entreprenörskap var rubriken på hans föredrag.

Patrik Andersson
Patrik Andersson.

Efter honom kom Ylva Binder, som grundat rabarberlikören Rhuby. Hon berättade om hur det är att bli småföretagare efter att i 25 år ha arbetat som brand manager för massor av prestigefulla spritmärken.

Siste föredragshållare för dagen var Patrik Andersson. Han berättade om hur han lyckades anmäla ett somaliskt landslag i bandy till VM och få Pelle Fosshaug att ställa upp som förbundskapten – alltsammans innan det fanns ett lag eller en enda skridskokunnig somalier. Projektet blev till en lyckad integrationsfråga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.