Intensiv vecka för Grimförfattare

Den gångna veckan har varit intensiv och det fortsätter i samma stil fram till efter Bokmässan i Göteborg. Här är en liten sammanfattning av allt som hände:

I måndags var jag (Annika) gäst i P4 Hallands förmiddagsprogram där jag berättade om hur jag ser på skrivande och bland annat tipsade om att bryta ner skrivprojektet i hanterbara beting. En eller två sidor per dag, exempelvis. Det kan kännas mer hanterbart och behöver inte stjäla så mycket tid från övrigt liv.

I tisdags var jag på möte med planeringsgruppen för Halländsk bokmässa. I år är den på stadsbiblioteket i Halmstad den 26 november. Vi gick igenom den digra deltagarlistan och planerade för programpunkter och författarframträdanden.

I onsdags var det medlemsmöte i Hallands författarsällskap. Jag är sekreterare i styrelsen (och därmed också medlem sedan många år). Den här kvällen var vi inbjudna till Kronobränneriet i Halmstad där Maria Ehrenberg, regionbibliotekarie och Nina Katarina Karlsson, litteraturutvecklare, ”bor”. De berättade om den kommande kulturplanen, där litteraturen har en given del, och också om några spännande idéer om hur litteraturen (i Halland) ska kunna lyftas och få mer uppmärksamhet. Samarbetet med Region Halland är mycket gott så det finns en anledning till att det är fler än jag som inte är positiv till planer på en sammanslagning till storregion.

Mellan möten och korrekturuppdrag ägnades resten av veckan åt att göra e-bok av Joanna Björkqvists reportagebok När mörkret viker undan för livet, som kom ut i lördags. Det är alltid lite pyssel att göra e-böcker men normalt sett brukar det ändå gå relativt snabbt. Så inte den här gången. Men skam den som ger sig. Efter åtskilligt tekniktrubbel kunde jag skicka epub-filen till Joanna för granskning och så fort hon ”bläddrat” igenom lade jag upp den hos Elib så att den snabbt skulle nå ut till nätbokhandel och bibliotek.

Inför boksläppet av Joannas bok har hon intervjuats av olika tidskrifter. Först ut var Allas veckotidning som i nummer 37 hade ett stort reportage om Joanna, boken och två av personerna hon interjvuat, Sandra Hansen och Jessica Hjert Flod. Det är också utlottning av fem stycken När mörkret viker undan för livet. Läs mer på Joannas författarsida.

I torsdags var det också dags för Joanna att bli intervjuad i P4 Halland. Hon och programledaren Marika Rennerfelt samtalade om suicid och psykisk ohälsa. Läs Joannas blogginlägg och hitta länk till programmet här.

Och så kom helgen och det var äntligen dags för release av När mörkret viker undan för livet. Datum för releasen var valt med tanke på att det var internationella suicidpreventiva dagen och extra passande med tanke på bokens tema. Joannas debattartikel publicerades i Aftonbladet, vilket kändes både hedrande och fullt naturligt eftersom det är ett angeläget ämne som måste belysas och uppmärksammas på olika sätt. Läs mer och hitta länk till debattartikeln på Joannas författarsida.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-11-kl-11-00-50

Sent på kvällen kom så mejl från Joanna. Hon hade äntligen hunnit sätta sig och kolla igenom alla olästa mejl och upptäckte att Adlibris lyfter fram boken i sitt veckoutskick över nyutkomna böcker. Vilken fantastisk avslutning på en lyckad och intensiv vecka. Söndagen är vilodag. Eller? Kanske inte, för åtminstone två av Grims författare fortsätter arbetet även den här glimrande septembersöndagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.