Förlaget

grimlogo_1Någon gång i augusti, september 2010 slog tanken rot. Innan dess hade den legat och grott en bra stund. Men som det är med vissa fröer (persilja, till exempel, som sägs fara fram och tillbaka till Kina sju gånger innan den behagar komma upp) tar det ibland lite tid innan det händer något.

frilagd

Jag ville testa att ge ut mina böcker på ett eget förlag. Grim står för Gris i motvind, och ska inte tolkas negativt. Visst blåser det en hel del i den här branschen, men en liten gris strävar på och kommer alltid fram förr eller senare. Först ut på Grim var Snökupan, en fristående fortsättning på Kråkprinsessan och Glömskelunden. De två romanerna är tidigare utgivna på ett annat förlag, men i och med pocketutgåvan från 2012 har jag samlat hela min utgivning på Grim.

En kåserisamling om katten Cayenne, som många läst om i Hallandsposten, kom ut lagom till hans tioårsdag den 15 september 2012.

Mellan raderna heter den fjärde och avslutande delen i romansviten. I Mellan raderna får vi återstifta bekantskapen med några av de människor som befolkat tidigare romaner. Berättelsen för oss till engelska Cornwall.

Våren 2013 vidgade Grim förlag vyerna lite och gav ut Anna Maria Schymans Skönt förvirrad kvinna som e-bok. I september kom Joanna Björkqvists roman Närmare dig i både e-boksformat och som storpocket. Den lilla grisen grymtar belåtet och känner för en stund en smula medvind.

2015 gav förlaget ut tre böcker: Våra älskade orkade inte leva av Joanna Björkqvist, Bara business av Björn Jutendahl och I sorgens famn av Elisabeth Lindström.

Grim förlag har sitt högkvarter i Mellbystrand. Inspirationen till förlagets namn är hämtad från en teckning av E H Shepard, föreställande en liten gris som strävar fram i motvind. Motvind ska man inte förakta. Det gäller bara att veta var man står om man vill spotta …

Den lilla grisen till höger är förlagets bild av hur en gris i motvind ser ut. E H Shepards variant kan ni hitta i böckerna om Nalle Puh.

/Annika Bengtsson

Ett svar på ”Förlaget”

Kommentarer är stängda.