Ingen Bokmässa för Grim – men mässfebern stiger ändå

I år kommer inte Grim förlag att ställa ut på Bokmässan i Göteborg. Nästa bok, romanen Sorgbägare, har utgivning i slutet av november och i januari kommer en reportagebok som förlaget också har stora förhoppningar om. Det är en bok som kommer att uppmärksammas på flera håll, men tyvärr är det ännu lite för tidigt att prata mer om den.

Efter att ha varit utställare på Bokmässan två år i rad vet jag hur hektiskt det är så här veckan före. Förra året ställde Grim ut i Qoola Qvinnors monter, C 00:05, och QQ har samma monter i år eftersom den har en väldigt bra placering.

På torsdag i nästa vecka tar jag tåget upp som besökare i stället. Det enda jag planerar är vilka montrar jag ska besöka (de två senaste åren har jag inte haft tid eller möjlighet att gå runt och prata med kollegor, något jag tänker åtgärda i år), vilka skor jag ska ha på mig (joggingskor, jag vill ju inte stämplas som bokmässeamatör …) och vilken ryggsäck som får hänga med. I den får jag plats med eventuella böcker (jag brukar inte köpa speciellt mycket på mässan, det är som ett alldeles för stort godisbord där jag blir mätt bara av att titta), min tunna dunjacka och en flaska vatten.

Bra skor, någonting att bära böcker i och vatten – det är ungefär vad man behöver för att klara en heldag på Bokmässan. Vi kanske ses i vimlet!

/Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.