Bästa året för Grim

Grim förlag startade 2011 så nästa år firar förlaget femårsjubileum. Det känns stort. Jag var själv fem år när jag började skriva och bestämde mig för att bli författare (ibland vacklade jag och ville bli arkitekt i stället).

Så här i slutet av året börjar det dra ihop sig till sammanfattning, ibland i form av olika listor. Jag nöjer mig med att konstatera att Grims omsättning nästan har tredubblats under 2015! Det beror naturligtvis på att förlaget gav ut tre fantastiska böcker i februari, mars och april och efter det var ingenting sig likt i förlaget.

framsida_slutversion1I februari kom Joanna Björkqvists fina reportagebok Våra älskade orkade inte leva, där hon intervjuat åtta personer som tvingats uppleva att någon (i ett par fall några) nära anhörig tagit sitt liv. Hon pratade dessutom med en präst och en psykoterapeut. Boken fick uppmärksamhet i både radio, tv och tidningar och givetvis bland läsarna, med många fina kommentarer.

BARA BUSINESS_cover_lowres150126En månad senare var det dags för reklammannen Björn Jutendahl att debutera som skönlitterär författare med den rafflande underhållningsromanen Bara business. Boken utspelar sig i reklam- och mediebranschen och är en riktig bladvändare. Även Björn uppmärksammades i media och boken har verkligen uppskattats av läsarna. Omslaget är dessutom en sådan prydnad (det är spegelblank bakgrund, vilket inte syns på den här bilden) att det är många som velat äga boken enbart därför.

EL_omslagI mars fullbordades vårens (och resten av årets) utgivning på Grim förlag med Elisabeth Lindströms gripande bok I sorgens famn, om det första årets nästan förlamande sorg efter att sonen David tagit sitt liv. Elisabeth är en av personerna som intervjuats i Joannas bok, och hennes egen dagboksskildring är verkligen drabbande, på ett mycket fint sätt. Både hon och boken har uppmärksammats i lokal media.

Alla tre böckerna fick dessutom fina omdömen av BTJ (Bibliotekstjänst) vilket innebar att många bibliotek köpte in böckerna.

Sammantaget innebär detta att Grim förlag är redo att möta 2016 med stor tillförsikt och optimism. Ett spännande år ligger framför oss!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.