Ingen anstormning men ändå trevlig mässa

hallandsk-bokmassa-2015-webb-640pxÅrets upplaga av Halländsk Bokmässa är över. I år var det Varberg som stod för värdskapet och bjöd in till Kulturhuset Komedianten. Tidigt i morse (klockan sju) satte jag mig i bilen för att köra de nio milen till Varberg. Min förlagskollega Joanna Björkqvist var redan på plats och tillsammans packade vi upp böcker och lite pynt till vårt bord för att vara redo när Varbergsborna gick man ur huse för att ta sig till biblioteket.

IMG_0012
Invigning av Halländsk Bokmässa 2015.
IMG_0011
Redo för anstormningen.

Eller? Det blev inte den anstormning vi hade hoppats på. Förlagen höll till en trappa ner och dit var det inte så många som hittade. Inte ens de vackert dekorerade pepparkakorna som Joanna gjort hade någon strykande åtgång (fast det gjorde inte så mycket, eftersom jag fick med mig dem hem sedan).

Vackert dekorerade pepparkakor.
Vackert dekorerade pepparkakor.

Det viktigaste på en bokmässa är inte att sälja böcker. Allra viktigast att möta läsare, prata med besökare, visa att vi finns. Och kanske köper de en bok nästa gång …

Men oavsett om det blev rusning till bokmässan eller inte var det ett trevligt evenemang och allt vi lärt i dag har vi nytta av inför nästa års mässa, som äger rum i Halmstad.

Just nu konstaterar jag att det är oerhört skönt att tända i kaminen, lägga upp fötterna och ta ledigt resten av helgen. Och är lite nöjd med att kåserisamlingen Cayenne – kryddpojken med bett blev den av förlagets böcker som sålde bäst. Det är den verkligen värd, en liten pärla i all sin anspråkslöshet.

Ett svar på ”Ingen anstormning men ändå trevlig mässa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.