Nyheter

 

20140523-161605.jpgMaj: För dem som tycker om Annika Bengtssons humoristiska noveller (utgivna i flera E-novellsamlingar) kan det vara värt att tipsa om nummer 23–24 i Hemmets Veckotidning, där novellen Tisdagsdansen är publicerad. Den handlar om svallande känslor, intriger och svartsjuka bland några pigga pensionärer som håller sig i form med motionsdans …
Februari: Våren är tidig i år och ett säkert tecken på vår är bokrean. Grim förlag har rea på både pappersböcker och e-böcker. Passa på att fynda från nu och en månad framåt!

Januari: Medan vintern rasar utanför pågår febril aktivitet på skrivfronten. Flera titlar är på gång till senhösten.

December: Grim förlag var på glöggmingel och minimässa med Qoola Qvinnor i Norges hus i Göteborg den 25 november och det gav mersmak. Därför kommer vi nu med ett kanonerbjudande:

img_6988_2Köp Annika Bengtssons Kråkprinsessan och Joanna Björkqvists Närmare dig för tillsammans 130 kronor inklusive porto. Det är ett helt oslagbart pris men eftersom det snart är jul vill vi vara extra snälla. De här båda böckerna passar fint ihop, läs varför i Joannas blogginlägg! Mer om alla förlagets böcker finns under fliken böcker, där det också finns smakprov att läsa till nästan alla titlar. Mejla info@grimforlag.se om du vill köpa böckerna så kommer de på posten inom några dagar.

November: Tiden springer iväg på snabba fötter. Snart är det jul. Adlibris har startat sin julkampanj och två av Grims böcker finns med. Det är Joanna Björkqvists Närmare dig och Annika Bengtssons Mellan raderna, som kvalificerat in bland julklappsböckerna. http://www.adlibris.com/se/kampanj/julens-romaner. För att hitta böckerna: klicka på Till bokmalen och scrolla ner en liten bit.

September:

monternBokmässa! Grim förlag ställer ut i Qoola Qvinnors monter, C00:05, 26–29/9. Det blir fyra intensiva dagar och förhoppningsvis många spännande möten! Välkomna dit! Vi har med oss böcker, så klart, däribland Joanna Björkqvists alldeles nya roman Närmare dig, som kommer ut i storpocket lagom till Bokmässan. Alla böcker till väldigt bra priser!

I Joanna Björkqvists blogg kan du vinna ett signerat exemplar av hennes roman Närmare dig, som kommer ut i storpocket 25 september.

Några exempel på Grims böcker till extra lågt pris.
Några exempel på Grims böcker till extra lågt pris.

Extrapris på alla förlagets böcker (både pappersböcker och e-böcker) på Adlibris från 2 september till 16 september. Kolla in fyndhörnan!

Passa på att ladda ner förlagets e-böcker extra billigt! Under två veckor, fram till 15 september, är det i princip halva priset, bland annat hos Bokon.

1 september släpps Joanna Björkqvists debutroman Närmare dig som e-bok. Den är tidigare utgiven på Ordvändan förlag under titeln Nära dig. E-boksversionen är omarbetad.

Senare i månaden kommer romanen även ut i storpocket.

Juli 2013:

20 juli signerar Annika Bengtsson sina böcker på Bokhandeln i Laholm mellan klockan 11 och 13.

Maj 2013:

omslagSkönt förvirrad kvinna av Anna Maria Schyman kommer ut som e-bok. Romanen finns även i inbunden version, utgiven av Aage förlag.

Det här är första samarbetet med en ”extern” författare, vilket känns lite extra spännande.

Läs mer om boken här:

Mars 2013:

Den tredje e-novellsamlingen finns ute. Midsommarnattsdrömmen och ännu mer består av fem korta noveller, som alla utspelar sig under den ljusaste årstiden. Lite rys, lite mys, lite skratt. Låna den här. Köp den här.

Nu finns Kråkprinsessan, Glömskelunden och Snökupan att ladda ner som e-bok.

Den 25 mars kommer Mellan raderna ut, i såväl pappersformat som e-bok.

omslagmrAstrid Levin ligger död i sin lägenhet i fem veckor utan att någon saknar henne.

Boel Lindkvist, kommunens boutredare, grips av hennes öde. I sökandet efter uppgifter om anhöriga finner hon brev och foton som antyder att Astrid levde i Penzance i Cornwall för trettio år sedan.

Boel bestämmer sig för att åka till Penzance, under förevändning att hon ska försöka hitta någon som kände Astrid.

I själva verket behöver hon tänka. På en vandring längs kustleden från S:t Just till Lands End vågar hon ge ord åt tankarna. Hon är trött på sin man och besviken på livet, som så här vid dryga femtio ter sig som en lång transportsträcka mot döden.

Under några dagar i Penzance lär sig Boel mer om både Astrid och livet. Och om sig själv.

Mellan raderna är den fjärde och avslutande delen i en serie. De tidigare delarna består av Kråkprinsessan, Glömskelunden och Snökupan. I Mellan raderna återkommer samtliga personer som varit med i de tidigare romanerna, och lösa trådar plockas upp och knyts samman.

Februari 2013:

pragomslagStendöd i Prag och lite till är titeln på den nya novellsamlingen från Grim förlag. Tre korta noveller i eboksformat. Den finns att låna på de flesta bibliotek, eller köpa i någon av nätbutikerna.

Nu finns även Kråkprinsessan som ebok.

Januari 2013:

jonssonsGrim förlag kommer under året att ge ut några korta novellsamlingar. Den första har redan sett dagens ljus. Systrarna Jönsson och två till finns i eboksformat, både att låna och köpa. Nästa bok i serien kommer i februari.

November:

Just nu pågår ett intensivt redigeringsarbete av den fjärde och sista delen i romanserien som inleddes med Kråkprinsessan. Mellan raderna kommer ut till våren.

27–30 september:

Bokmässan i Göteborg. Grim förlag finns i Egenutgivarnas monter, A02:52. Välkomna dit!

September 2012:

Dags för boksläpp. Cayenne – kryddpojken med bett kommer ut. Reportage i Hallandsposten.

Juni 2012:

Kåserisamlingen Cayenne – kryddpojken med bett har kommit från tryckeriet. Boken kommer inte ut förrän på Cayennes tioårsdag, 15 september, men smakprov ur boken kommer att finnas både här och på facebooksidan, så titta gärna in då och då.

April 2012:

2 april kommer Kråkprinsessan och Glömskelunden ut i pocket. Än så länge är den lättast att hitta på nätet, men förhoppningsvis ska den även finnas i en och annan butik.

Mars 2012:

Första e-boken på Grim förlag, Och natten är lång och svår – Sången om Camilla, finns nu tillgänglig för nedladdning. Priset är lågt, under 30 kronor, så för den som känner för en djupdykning ner i sjuttiotalets ungdomskultur, är det bara att surfa in på exempelvis Dito eller Adlibris och ladda ned. Lämpligt musikaliskt sällskap är plattan Ramlösa kvarn med Anders F Rönnblom, som romanen är inspirerad av.

Februari 2012:
Snart är det bokrea. Snökupan finns med, bland annat hos Adlibris. Oförskämt lågt pris, passa på!
Snökupan

I nästa vecka går Kråkprinsessan och Glömskelunden till provtryck. Snart finns båda romanerna i pocketformat. Och natten är lång och svår – Sången om Camilla är alldeles strax på gång som e-bok.

2 november 2011:
Gästblogg hos Skrivmoster i dag:
http://skrivmoster.bloggplatsen.se/2011/11/02/6571526-onsdagsrutan-ny-bloggast/

16 november 2011:
Onsdag 16/11 kl 19 Lokal författarkväll i Bokhandeln Laholm
med Annika Bengtsson, Monika Häägg, Björn Rosendal &
Catharina Olsson

En helkväll med lokala författare

Annika Bengtsson arbetar som redigerare på Hallandsposten, och skriver
även krönikor och recensioner för tidningen. Hon tilldelades föreningen
Gamla Laholms stipendium 2011, med motiveringen: ”För en romankonst
med omsorgsfullt utmejslat språk och angelägna ämnesval.” Det
sammanhållande temat i hennes tre romaner Kråkprinsessan, Glömskelunden
och Snökupan är svårigheten att kommunicera, att ställas inför
omöjliga situationer och inte klara av att söka hjälp för att komma ur dem.

Monika Häägg har under många år arbetat med teater och skrivit både
pjäser och poesi. Nu har precis fjärde och avslutande delen i hennes
äventyrsserie om Bronsåldersflickan Fry kommit ut. Monika Häägg
erhöll 2010 Hallands Författarsällskaps stipendium för arbetet med
böckerna om Fry, som hon berättar för oss om. Böckerna utspelar sig i
Halland och på Bjärehalvön.

Kättaren och Faunen heter diktsamlingen som Björn Rosendal 88 år, och
Catharina Ohlsson 28 år skrivit tillsammans. Att det skiljer 60 år i ålder
spelar väl ingen roll när man är besjälad! Björn Rosendal, fd läkare,
konstnär, författare och initiativtagare till Teckningsmuseet i Laholm,
och Catharina Olsson, museipedagog berättar om sitt samarbete och
läser några av sina dikter.

Hela höstprogrammet i Bokhandeln

Hösten11

19 augusti 2011:
Hösten ser ut att komma tidigt, och med den sätter all aktivitet igång. Arbetet med romanen Den blå dörren (utgivning våren 2013) har gått in i fas två. Nästa år kommer tre titlar ut på Grim förlag. Under vår/tidig sommar släpps Kråkprinsessan och Glömskelunden i pocket, och 15 september kommer kåserisamlingen Cayenne – kattpojken med bett ut.
Under tiden tickar försäljningen av Snökupan på. Över hundra bibliotek har köpt in romanen, förhoppningsvis blir det fler. Gå gärna in på ditt lokala bibliotek och fråga efter Snökupan. Om den inte finns – be biblioteket köpa in den!

26 juni 2011:
Högläsningsfrukost på Kafé Rotundan, Halmstad klockan 11–12. Annika Bengtsson läser ur sina tre romaner Kråkprinsessan, Glömskelunden och Snökupan. Därefter är det bokbytardag. Kolla in resten av sommar

programmet
för Kafé Rotundan.

17 juni 2011:
Intervju med Annika Bengtsson i Lokaltidningen.

1 juni 2011:
I dag kommer Snökupan ut. Låt oss hoppas att den får ett bra liv och når fram till läsarna.

29 maj 2011:
Annika Bengtsson gästbloggar i Boksläpparbloggen.

28 april 2011:
Reportage i Laholms Tidning om Gamla Laholms stipendium och nya romanen Snökupan.

Tidigare våren 2011:
Annika Bengtsson
kommer att tilldelas föreningen Gamla Laholms stipendium för främjande av ord och bild. Utdelningen sker vid föreningens årsmöte i Laholm, 27 april.

Den 16 april har nya stadsbiblioteket i Halmstad 5-årskalas. Hallands författarsällskap finns på plats, dels med bokbord, dels med scenframträdande. Mellan kl 14 och 15 presenterar sällskapets författare nya böcker. En av dem är Annika Bengtsson, som för första gången visar upp nya romanen Snökupan för en publik. Boken kommer också att finnas till försäljning till specialpris.